Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

 یک استاد مهندسی زلزله گفت: طبق اصول علمی احتمال وقوع مجدد زلزله قوی در کرمانشاه بسیار ناچیز است بخصوص اینکه شاهد تعداد زیادی پس لرزه هستیم و این موضوع نیز خودش احتمال رخداد زلزله قوی را کاهش می دهد.

مهرزاد تحملی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: زلزله کرمانشاه جزو چند زلزله قوی 80 سال اخیر ایران محسوب می شود هر چند میزان خسارت و تلفات آن به نسبت یک زلزله هفت و سه دهم ریشتری خیلی کمتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته او، دلیل تلفات و خسارات کم این زلزله به بالا رفتن کیفیت ساخت و ساز مربوط می شود و اینکه این زلزله در خارج از شهر و در منطقه کم جمعیتی اتفاق افتاده است.

تحملی، تعداد بالای پس لرزه را به دلیل حرکت قوی گسل عنوان کرد و افزود: اینکه دوباره این گسل در وضعیت پایدار قرار بگیرد مقداری زمان بر است و به طور طبیعی پس لرزه اتفاق می افتد.

این استاد دانشگاه در خصوص وضعیت سازه های استان نیز گفت: با اینکه وضعیت ساخت و ساز بهتر شده اما در شهر سرپل ذهاب کاستی هایی در سازه های آهنی، بتنی و آجری بخصوص از نظر اتصالات وجود داشت.

وی بیان داشت که در مناطق روستایی نیز ساختمان هایی که حداقل 50 درصد از استاندارد 2800 را رعایت کرده بودند خسارت بسیار کمتری داشتند.

تحملی با بیان اینکه در ایران هر 10 تا 15 سال یک زلزله هفت ریشتری اتفاق می افتد، تاکید کرد: به طور علمی احتمال وقوع زلزله مجدد در کرمانشاه بسیار ناچیز است.

به گفته او، سابقه زلزله شدید در سرپل ذهاب به هزار سال پیش یعنی سال 985 میلادی بر می گردد و در آن زمان کل شهر با خاک یکسان شد و شدتش آنقدر زیاد بوده که در بغداد نیز احساس شده است.

این استاد مهندسی زلزله در ادامه گفت: نکته ای که در این زلزله مقداری جای نگرانی دارد، آسیب زدن آن بر روی سازه های حساس مانند بیمارستان ها، شریان های حیاتی، پست های برق و پل ها بر می گردد که بیش از حد انتظار بود و باید بر روی این سازه دقت نظر بیشتری بشود.

تحملی، در خصوص ترک خوردگی تیغه برخی از خانه ها نیز گفت: بیشتر ساختمان های شهر کرمانشاه روی تیغه ها ترک خوردگی داشته اند که یک امر کاملا طبیعی است و هیچ جای نگرانی ندارد چرا که اصل آسیب ندیدن ستون، اتصالات و سقف سازه است.

او اما یاد آور شد که تیغه ها باید توسط نبشی به سازه متصل باشد و در صورت فرو ریزش این موضوع دیگر طبیعی محسوب نمی شود

تحملی تاکید کرد: اگر تیغه های ساختمانی ریزش کرده باشد نشان دهنده ضعف در اجرا و طراحی است و در این کار بخشی از تقصیر به مهندسین ما و بخشی نیز به فرهنگ عمومی مردم بر می گردد.

به گفته او، ساختمان هایی که فقط تیغه آنها آسیب دیده باشد مشکلی برای بازسازی مجدد ندارند اما دیگر ساختمان هایی که آسیب شدید دیده باشند را باید مطالعه کرد که آیا امکان بهسازی دارند یا باید آنها را کاملا تخریب کرد.

وی در خصوص وضعیت مسکن مهر نیز گفت: با بررسی که از مسکن مهر به خصوص مسکن مهر کرند داشتم ترک خوردگی تیغه ها بیش از حد معمول بود و می توان تایید کرد که کیفیت ساخت مسکن مهر مقداری پایین تر از حد استاندارد است.

تحملی با بیان اینکه هر زلزله ای برای ما یک درس دارد، افزود: در زلزله کرمانشاه بسیاری از اصول مهندسی کشور کاملا مورد تایید قرار گرفت به گونه ای که مشخص شد ساختمان هایی که تخریب شدید داشتند اصول اولیه مهندسی را رعایت نکرده بودند.

وی در پایان تاکید کرد: ساختمانی که طبق اصول 2800 ساخته می شود باید بتواند در زلزله های قوی سرپا بماند و افراد به راحتی پس از زلزله از ساختمان خارج شوند اما دیگر تضمینی برای استفاده مجدد از ساختمان وجود ندارد.

مسئول شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه گفت: پس از وقوع زمین لرزه بزرگ 7.3 ریشتری یکشنبه هفته گذشته (21 آبان)، تاکنون ( صبح جمعه) 808 پس لرزه در نقاط مختلف استان به ثبت رسیده است.

زلزله 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب مرکز کرمانشاه رخ داد که تاکنون 444 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشته است.

این زلزله به هفت شهرستان و بیش از یک هزار روستای استان کرمانشاه خسارت وارده کرده است.

در این زلزله حدود 30 هزار واحد مسکونی به طور کامل تخریب و یا دچار خسارت کلی و جزئی شده است.

 

 

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۸۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهری در ایران که کوچه ندارد ! | ویدئو

دریافت 17 MB

به گزارش همشهری آنلاین، لار نام شهری در استان فارس است که در اردیبهشت سال ۱۳۳۹، یک زلزله ی بزرگ در آن اتفاق افتاد و باعث شد تا تمام خانه ها و محله های این شهر به ویرانه تبدیل شود. از آنجاییکه این زلزله باعث تخریب همه چیز شده بود، به کمک افراد نیکوکار، شهری جدید در جنوب شهر لار تاسیس شد.

شهر جدید لار، وسعتی ۱۰۰ هکتاری داشت و این بار طوری ساخته شد تا زلزله نتواند باعث تخریب آن شود. از آنجا که مهندسین می دانستند این شهر روی گسل زلزله قرار گرفته شده است، باید ساختمان ها و محله های آن طوری ساخته می شد که در برابر زلزله مقاوم باشد در نتیجه بهترین نقشه برای این شهر، مدل شطرنجی بود. ساختمان های این شهر نه تنها بر اساس اصول ایمنی ساخته شدند بلکه خیابان ها هم طوری ایجاد شدند که هم را قطع کنند.

در واقع در لار با شهری روبرو هستیم که دارای خیابان ها متقاطع است که همه ی خیابان ها هم را قطع می کنند و در نتیجه هیچ کوچه ای در آن وجود ندارد و به همین دلیل به آن شهر بدون کوچه ایران می گویند. در واقع این مدل ساخت و ساز با خیابان های پهن و ساختمان های کم ارتفاع باعث می شود تا در صورت وقوع دوباره ی زلزله، مردم کمتر در خطر آسیب قرار بگیرند.

شهر جدید لار امروزه ۲ بخش اصلی دارد قسمت قدیمی شهر با بافت قدیمی و قسمت جدید شهر که در آن ساختمان های ضد زلزله و زیبا به چشم می خورد، شهری بدون کوچه ایران. این شهر نه تنها در ایران بلکه در سراسر خاورمیانه به عنوان شهر بدون کوچه معروف است.

کد خبر 850398 منبع: صدا و سیما برچسب‌ها استان‌ فارس وزارت میراث فرهنگی و گردشگری سفر - گردشگری خبر مهم شهر کوچه

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • شهری در ایران که کوچه ندارد ! | ویدئو
  • دمای اصفهان تا ۵ درجه کاهش می‌یابد
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • بارش‌های جدید و احتمال وقوع سیلاب در مازندران
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • بارشهای رگباری مناطقی از اصفهان را فرامی گیرد/ کاهش ۳ درجه ای دما
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی